ZAPEWNIENIE BEZPIECZEŃSTWA ZDROWOTNEGO JAKOŚCI WODY DO SPOŻYCIA WYKORZYSTYWANEJ W PRODUKCJI ŻYWNOŚCI
SPIS TREŚCI
1. Nadzór organów Inspekcji Weterynaryjnej nad jakością wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi w zakładach produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego PDF
2. Nadzór organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej nad jakością wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi (wps) PDF
3. Wprowadzenie: PDF
- systemy zaopatrzenia w wps
- ogólny podział źródeł zanieczyszczeń wps
4. Substancje obecne w wodach ujmowanych – pochodzenia naturalnego i antropogenicznego PDF
5. Uzdatnianie z uwzględnieniem produktów ubocznych dezynfekcji PDF
6. Zanieczyszczenia pochodzące z instalacji sieci wewnętrznej PDF
7. Brak przydatności a warunkowa przydatność wps PDF
8. Badania właścicielskie: PDF
- gdy źródło zaopatrzenia w wps stanowi ujęcie własne
- gdy wps dostarczają wodociągi
9. Badania wody z instalacji sieci wewnętrznej w ramach badań właścicielskich PDF
10. Badania właścicielskie wnioski i rzetelność ocen dla zakładów produkcji żywności PDF
11. Piśmiennictwo PDF